Tårta!

Började arbetspasset lite tidigare med att dra till ett café nära Kansliet/Kontoret för att köpa en tårta till min kära Företagskollega som fyller år idag.
På vägen dit hoppade en Medlem på vagnen. Hon skulle möta upp Bossen och Föreningskollegan för ekonomiöverlämning. Bossen har vuxit ur Föreningen och ska släppa lite trådar.

Företagskollegan var givetvis ovetandes om detta, så när jag kom till Kontoret satte jag igång som vanligt.
Jag fick bland annat layouta en folder med information om Mötesteknik. Det var inte lätt att få programmet och skrivaren att sammarbeta. Det tog ett par utskrifter innan jag fick det som jag ville. Men bra och snyggt blev det. När foldern var klar lade jag ner den i ett kuvert och skickade det till en kund som föredrar brevutskick framför mail. Kunden representerar personer med elöverkänslighet.. Jag förstår att de föredrar snigelpost.

Efter matchen med foldern började jag russla med kaffekokning och dukning. Till sist bar jag fram den smaskiga tårtan. Det blev sång för Företagskollegan för fulla halsar. God fika i gott sällskap!

Resterande av eftermiddagen ägnades åt punktutskrifter och lägga i utskrifterna i kuvert. Små göromål mellan varven.
Jag lade upp en plan, eller en att göra-lista, för nästa vecka. Allt för att inte glömma bort saker.

Det blev ett kort inlägg idag... Jag har tyvärr andra saker jag måste pyssla med. Typ packa inför ett sex dagar långt seglarläger med Föreningen. Jag ska med som ledsagare. Själva lägret är egentligen fyra dagar, men jag ska vara med och segla upp Företagskollegans segelbåt upp och ner. Det tar två extra dagar. Inte mig emot, jag får tillbringa mer tid med fantastiska vänner.

Så imorgon blir det inget inlägg, för jag är på böljan blå!
Det får avsluta den här dagen och veckan. Nu tar jag Krister i hand och flyger iväg.

Papperskrångel igen!

Blev idag helt färdig med förra veckans långkörare; punktutskrifter för Systerföreningen. Nu ska alla 28 brev läggas på lådan bara. Funderar på att möta upp brevbäraren och lämna över breven direkt. Det är nog enklast så för alla då breven är både många och tjocka.

Fick lite mer uppgifter för Bralle att tugga. Föreningens Seglarläger börjar på onsdag och de ska ha med en bunt papper från kansliet. Jag blev ålagd att skriva ut punktversionen av en utvärdering. Jämfört med den senaste utskriften var det här en saltflinga i Döda havet.

Med ett kvartals mellanrum vill Skrivarföretaget ha reda på förbrukningen på bläcket till skrivaren. De skickar en länk där man får upp ett forumlär som man ska fylla i en massa siffror i. Först fick jag bli ett med skrivaren genom touch screen'en och apa mig fram med miljoner klickningar. "Hepp, inte den fliken. Nähä? Bakåt, och trycka på nästa flik och underrubrik. Okej.. Okej. Ah! Där!" Till slut hittade jag bläcknivåerna. Busenkelt...

Föreningskollegan och jag har slagit våra kloka ihop och hjälpts åt med lägga upp en inbjudan till Utlandsresan på Föreningens hemsida. Det var lite krångel, men vi fick löst det. Som vanligt!
Jag har bestämt mig för att göra lathundar för alla funktioner, program och rutiner. Till en annan gång kanske vi inte kan slå ihop våra kloka eller inte har tid för det. Då kan det bara bra med en lathund och det sparar mycket tid och energi.

Inbjudan till Utlandsresan ska även skickas ut per post till Föreningens medlemmar. Föreningskollegan påbörjar utskrifterna "på svart" som vi kallar det. En vanlig utskrift i folkmun. Mitt i utskriften, till vår fruktansvärda fasa, blir det pappersstopp i skrivaren. "Åh nej!". Då börjar tryckfrenesin på skrivarens touch screen igen och vi båda drar i alla luckor som går att dra i. Den här gången lyckas vi lösa det utan att ringa till Skrivarföretaget. Det var en lätt nivå av papperskrångel. När den satte i gång igen fick Skrivaren ett varningens finger av mig i smyg.

Fick ett samtal från Bossen mot slutet som innebar mer samtal. Fick ringa Kollektivtrafikbolaget för att ta reda på en resa som en Medlem ska göra i veckan till Seglarlägret. Fick tala med en, rent ut sagt, surkärring. Vid början av samtalet kunde jag inte uppfatta vad hon sa så jag vid upprepade gånger uppmärksammade henne på att det hördes dåligt. Men hon fortsatte bara "Vad jag hjälpa dig med då?" i samma nonchalanta tonfall. Hon blev surare och surare när jag promt ville ha svar på en resväg. Finns inte hållplatsen så får hon faktiskt komma fram med alternativ. Faktiskt! Jag fick till slut en alternativ resväg. Jag är långt i från tillfreds.
Jag fick i sin tur ringa till Färjeföretaget som kör mellan fastlandet och den ö Förenignen ska ha lägret på. Samtal efter samtal bröts och även där möttes jag av en icke existerande kundservice. Folk måste vara service minded för att jobba med servicejobb!

Tyvärr får det avsluta dagen. Bättre lycka nästa dag!

"Det skiter jag i"

Torsdag och sista arbetsdagen på Företagsarbetsveckan. Istället för klockan 14 kom jag in till 11 idag för att täcka upp tiden om teknikern som skulle laga skrivaren kom. Föreningskollegan hade ett möte över lunch. Teknikern hade redan varit där visade det sig. Jaja, då får jag gå hem tidigare istället. Inte mig emot.

Föreningskollegan berättade med en gång i dörren att hon hade kontaktat Fraktbolaget. De försökte först med harrangen "Men vi kör ut från och med kl 8.." "Det skiter jag i, vi fick veta kl 9. Du får boka om." Heja Föreningskollegan! De kommer på måndag igen med våra plastfickor.

Som igår satte jag igång Bralle i bakgrunden. Jag höll tummarna i bakhuvudet hela dagen för att det inte skulle krångla. Han kämpade på bra. Näst sista utskriften kärvade sig lite. Han tog två papper och tuggade de samtidigt. Vad som händer är att punkterna inte blir lika bra och kan vara svårlästa. Men det är bara att skriva ut en ny sida.

Under tiden Föreningskollegan var på möte ringde hennes fasta telefon. Det var en förälder till en av Föreningens ledsagare som undrade när dotterns utbetalning skulle komma. Jag fick ringa till Redovisningsfirman som också betalar ut löner och höra efter. Efter en snabb koll kunde jag ge ett snabbt besked - som föräldern inte kunde köpa. Ibland är det lite jobbigt att vara mellanled. "Det var den informationen jag fick. Så sa de på Redovisningsfirman. Din utbetalning kommer senast måndag. Jag förstår. Jo. Jo. Den var den informationen jag fick, tyvärr. Är det något annat jag kan kolla för dig? Mm. Ja? Okej då. Jag förstår, tack då. Ha en fortsastt bra dag! Hej!" Och hela tiden låta urtrevlig trots att den man pratar på är skitirriterd på MIG som bara är mellanled. Jag har fått en insikt i hur det skulle kunna vara att jobba som kundtjänstmedarbetare.

Bossen ville ha hjälp med att konvertera ett par Wordfiler. Han kan inte öppna den senaste versionens filer som heter .docx så jag får spara om till .doc och skicka tillbaka till honom. Det går på en kick! Undrar om inte han kan göra samma i sin dator, det måste han kunna göra? Det får vi kolla på. Sätter upp det på min Att-göra-lista.

Föreningskollegan har skrivit ett pressmeddelande som skulle skickas till en massa mediepersoner. Hon ville använda Hemlig kopia-funktionen för att slippa skicka sjuttioelva mejl. Vi lyckades inte slå vår annars så kloka huvuden ihop. Sådant stör mig när det inte går som jag vill eller har tänkt!

Arbetsdagen avslutades nästan, för mig i alla fall, med en kafferast.
Det får avsluta dagen och den här arbetsveckan! Nu tar Arbetsbiträdet helg!


Haveri, punkttuggande och mystik

Är det onsdag idag? *kollar almanackan* Den säger det iallafall. För mig är det... Typ måndag. Det känns som en måndag. Any way, min dag hindras inte av min stundtals datumförvirring.

Jag plockade upp arbetet med punktutskifterna med en gång när jag kom till kontoret. Punktskrivaren har skött sig galant. Papprena kommer i rätt ordning, inget som krånglar. Tur det, för den vanliga skrivaren är en annan historia idag. Helt plötsligt, mitt uppe i en stor utskrift för Föreningskollegan blev det pappersstopp. Hur gör man då? Skrivaren på mitt gamla jobb var lite simplare (och den var jag faktiskt inte rädd för att slita i), men den här - nää. Instruktionerna gick inte riktigt fram heller hur man gjorde. Efter lite ryck i luckorna kom jag in i maskinen men långt ifrån ändå. Vi fick ringa till kundtjänst och lägga alla utskrifter åt sidan tills imorgon.

Saker jag har gjort under tiden Bralle (eller Louie, punktskrivaren har fått ett namn, efter grundaren till punktskriften Louis Braile) har tuggat papper:
Jag har gjort lite research på en förening som Företaget vill inleda ett utbyte med. Tänkte även på lite punkter Företaget kanske kunde erbjuda och vilka frågor vi kan ställa vid ett telefonsamtal eller en träff.
Bossen skickade en deltagarlista som jag skulle färdigställa.
Företagskollegan bad mig kolla igenom förrådet efter en lång kartong som var gjord för VHS-filmer. Ingen sådan hittade jag. Eller jo! En sån låda, fast den var full av målargrunkor. Mystiskt att filmerna bara är borta - uppskattningsvis 100 filmer. Förhoppningsvis kommer de fram snart. Vi får gå skallgångskedja eller något.

"Kaffe?" hörs det från Företagskollegans arbetsrum. "JAAAA!" ropar jag och Föreningskollegan i mun på varandra. Kaffesugna..? Det blev gott prat i dag igen. Kan inte bli annat. Vi är ett sjujäkla team.

Efter det har jag filat på en plan för hur vi ska gå vidare med en telefonkonferens Företaget hade för ett par veckor sedan. Läsa igenom anteckningarna jag förde, läsa på hemsidan, filosofera och komma fram till konkreta förslag. Förhoppningsvis rullar den bollen igång snart.

Igår beställde jag plastfickor från vårt Kontorsmaterialföretag. Föreningskollegan ska sätta in papper i pärmar för att arkiveras. Fraktföretaget skulle lämna paketet mellan 9 och 17 idag, enligt Kontorsmaterialföretaget. Föreningskollegan var tvungen att komma in ett par timmar extra för att täcka upp tiderna. Klockan blev fyra, halv fem och tio över fem. Ingen leverans. Halv sex ringde grannen på och ville uppmärksamma en klisterlapp på ytterdörren. Det var en lapp från Fraktföretaget. De hade varit vid kontoret 8:40. Tjugo minuter innan avsatt tid. Inte okej! Typiskt nog stängde Fraktföretaget kl fem så vi kunde inte ringa och skälla. Det ska Föreningskollegan göra imorgon. Jag hoppas hon ryter ordentligt! (Hihi)

Mycket frustrerande dag.
Det får avsluta dagen.

Det går fort när man har roligt

Dagen har gått väldigt fort! Vid kaffet förut, efter halva tiden ungefär, kändes det som om det hade gått en halv timma fast det hade gått två timmar. Jag gillar inte när tiden flyger iväg så där, det känns lite som om jag tappar kontrollen. Men jag får se det positivt. När tiden flyger, ja då är det ett tecken på att man har roligt och trivs!

Innan kaffet har jag researchat lite på en förening som som Företaget ska komma i kontakt med. Reda ut begrepp så som "ideell icke-vinstdrivande förening, men med momsplikt". Vilken tungvrickare! Efter att ha blivit klokare på det breppet kan jag då utbilda er, mina läsare. Begreppet innebär att föreningen inte är allmännyttig (tjänar idrott, kultur, politk och så vidare) och att de utför tjänster som de kan dra av moms på. Se där, nu blev vi alla lite klokare!
Jag hann med lite småpill så som att föra in en kund i Företagets kundregister, ge Föreningskollegan det glada beskedet att Föreningen blivit tilldelade den summa de sökte från en annan Förening, haft en lång mejlkorrespondens med en Systerföreningskollega och lite annat smått och gott.
Jag hann påbörja en uppgift som Systerföreningen behöver hjälp med. Deras punktskrivare gick sönder för snart en månad sedan. De har dock fått en ny, men den saknar lite nödvändiga komponenter och program. Därför ska jag hjälpa till med att punkta och skicka ut deras medlemstidning till deras punktläsande medlemmar. En utskrift på bara 41 sidor, gånger 28 exemplar - tur att vår punktskrivare kan skriva på båda sidor.

Kafferasten bjöd på gott kaffe, två trevliga kollegor och massvis med prat om allt möjligt.

Efter rasten slog det mig att häftapparaten som kan häfta så tjocka buntar var tillfälligt ur funktion. Jag blev lite stressad där ett tag. Jag slet och drog, vände den upp och ner. Kunde inte hitta felet eller orsaken. Till slut fick jag syn på en patetiskt liten spak som jag provade att dra i. Vips! Så flög bryggan ut där häftstiften ska placeras. Ibland blir jag galen på mig själv... Så enkelt det kan vara.
Nä det blev uppklarat kom punktskrivaren igång. Synd att den inte sköter sig lika bra själv som en vanlig skrivare. Men, men. Motion får man när man springer mellan stationerna. Jag hann med fem stycken medlemstidningar. Resten får jag göra imorgon eller senare i veckan. Mellan varven har jag satt adresslappar på kuverten som allt ska skickas med. Kollegan bad mig att rota i förrådet efter en låda med filmer som Företaget använder vid sina föreläsningar. Den kunde jag tyvärr inte hitta. Det blir till att gå till det stora förrådet imorgon.

Jag har hunnit med en hel del, trots att tiden flög iväg. Nu bär det av till Tisdagsfikan med Föreningen.
Det får avsluta dagen.

Fläng hit och fläng dit

Det är måndag igen. Gött att vara tillbaka på kontoret/kansliet efter en händelserik helg. Jag kan avslöja att jag har seglat för första gången i mitt liv. Det var en upplevelse! I sommar kanske det kan bli mer på båten än brevid med Bossen och Företagskollegan.

Vid ett msn-snack med Föreningskollegan igår kväll fick jag reda på att hon inte skulle komma förrens vid två idag så den första halvtimman blev lite ensam. Med uppstart och allt vad det innebär; starta datorn, starta program, kolla diverse mejler och så vidare, gick tiden fort ändå. Vi fick snackat en liten stund också, icke att förglömma!

Revisionsberättelsen har kommit och ska skrivas under av våra Verksamhetsrevisorer. Jakten började via telefon. Ingen av de två svarade på sitt kontorsnummer. Hade de rast? Under en timma fick jag varva uppgifter med återuppringningar. Till slut fick jag tag i de. Jag drog till deras kontor på en gång för att inte missa den ena Revisorn. Tur och retur. Så fick jag lite luft och solsken på mig.
Postade en färgkopia till den Auktoriserade revisorn också. Nu är det ur vägen!

Jag har alltid uppgifter att göra. Har till exempel en lista "liggandes" där jag ska fylla i uppgifter till kontaktpersoner på gymnasieskolors program. Den listan behöver Företagskollegan och är en evig historia känns det som. Men jag är glad att den finns, jag blir inte sysslolös.
Men jag brukar höra med mina kollegor först om det är något akut eller något för stunden jag kan göra. Föreningskollegan ville att jag skulle visa lite hur man layoutade Förenings dokument. Det är lite mackel med brevhuvudena inbland, loggan hamnar inte där man vill och man får flytta lite på texten ibland för att få den där den ska vara. Nu kan hon det!  
Jag ringde upp Bossen för att kolla läget kräva lite uppgifter från honom. Bland annat har en pärm legat på mitt skrivbord sedan jag började. Det visade sig att den skulle till arkivet, ingen insats krävdes.
Jag fick i uppgift att leta fram lite försäkringspapper och leta upp uppgifter på försäkringsbolagets och polisens hemsidor. Det gjordes på ett kick!

Den sista kvarten har jag författat det här inlägget. Har det blivit en av mina arbetsuppgifter? Jajjemän!

Det får avsluta dagen.

Teamwork som heter duga!

Dagen började som jag hädan efter ALLTID vill att den ska börja: En halvtimmes massage! Guuud var härligt det var! Företagskollegan, du missade någonting... En medlem håller på att utbilda sig till massageterapeut och behövde öva på ett par personer. Jag och Föreningskollegan blev tillfrågade och givetvis, självklart, kunde vi ställa upp. Det var den bästa massage jag har varit med om! Tack Medlemen!

Under tiden Föreningskollegan blev.. Knådd...? Knådad? Haha! Hur böjer man det där?! Visa att du läser min blogg genom att hjälpa mig böja ordet rätt!
Tillbaka till ämnet! För att de skulle få lugn och ro fick jag gå undan under en halvtimma. Jag tog med mig "min" telefon och min enorma hög med sorterade hög med osorterade papper och sorterade de igen. Bossen ringde mitt i och ville ha tag i Föreningens bankgironummer - till vad visste jag inte då men hade jag vetat då hade nästa textstycke blivit mycket smidigare! Jag fick kollat lite i Föreningskollegans papper om det stod på något brevhuvud någonstans, men icke. Han fick snällt vänta tills jag fick åtkomst till mitt skrivbord igen.

När jag väl kom till min plats igen blev det full fart på kärringen. Ja, datorn alltså. Den är lite grinig på seneftermiddagen när den är varm.
Som blixt från klar himmel, som hade varit väntad sedan imorse.., skulle jag och Föreningskollegan fixa ett utskick av en bekräftelse inför ett sommarläger Föreningen ska ha i juni. "Du skriver ut svart, jag fixar punkten! Adresslappar ja! De ska jag skriva ut - jo, via hemsidan på klisterlappar. Måste jag skriva ut alla 160 medlemmar i distriktet? Jaha? Nä...? Jag vill bara ha typ 25 av människorna. Har inte tid! Vi får spara resten av lapparna till ett annat utskick. Hur gjorde man nu då? Klicka där, och där och där. Så! Vilket papper i vilket fack i skrivaren nu då? Rätt kuvert till rätt utskrift. Frankeras eller skickas som blindskrift?" Vilken cirkus!
En sak kan jag säga. Det hade aldrig gått på den tiden som avklarades utan min underbara Föreningskollega. Vi är ett team utan dess like!

Nu tar Arbetsbiträdet helg!
Det får avsluta den här snabba veckan! (För mig är det bara tisdag - har noll koll)

Lugnet före stormen?

Ännu en lugn dag på jobbet. Är detta lugnet inför en kommande storm, eller vad? Tolka det inte som att jag klagar, oh nej. Konstaterar bara. Undrar man inte får man inget att undra över - det var by the way ett försök att göra en spin-off på "frågar man inget får man inget veta" Misslyckat sådant.

Jag har bråkat med punktskrivaren idag. Styrelsen för Föreningen ska ha möte i helgen och jag fick i uppdrag att skriva ut lite av handlingarna på punkt. Bråk och bråk, det är mer pilleri än något annat. Öppna worddokument i punktprogrammet, översätta, layouta och sedan ctrl+b (b för brail, ctrl+p går inte för då går dokumentet till den vanliga skrivaren..) Sedan gäller det att hålla tummarna för att den tuggar ett papper i taget och att det blir rätt. Man får dubbelkolla utskrifterna - jag som inte kan läsa punktksrift med fingrarna (ännu) får tyda med hjälp av en lathund.

Jag har, hjälpt är väl att ta i en del men varit behjälplig, när Föreningskollegan skulle titta närmre på epost-tjänsten i Windows. Konfigurera eller vad det heter - få in sin mejladress i programmet helt enkelt!. Vi kom 80 prcoent skulle jag säga. Hon får kontakta kundservice för att få allt att fungera.

Bossen och jag har tjötat i telefon i säkert 40 minuter idag. Rekord!
Han ville slänga lite filer på sin dator men för att det ska "fungera" behövde han dubbelkolla att de fanns på vår server innan. Nödvändigt arbete. Vi hittade ett antal filer som behövde läggas över på servern.

En fil blev till ett stort frågetecken. Jag undrar varför jag inte räckte över luren från början än att medla i tio minuter. Bossen förde kort sagt en konversation med Föreningskollegan genom mig. Haha! Kortslutning... Till slut tröttnade jag och räckte över luren. Vi fick löst det efter ett par meningsutbytningar.

Sista timman har jag jobbat på listan för gymnasieskolor att kontakta. Vanligt hederligt researchande.

Det får avsluta den här dagen!


Kärt återseende

Föreningskollegan var tillbaka idag! Så kul att träffa henne igen efter två veckors praktik och tentaplugg för hennes del.

Det har varit en extremt lugn dag idag. Jag punktade de sista dagordningarna och väntade in kvinnan som skulle hämta upp utskifterna.
En pärm för styrelsens protokoll under 2011 har jag fått göra iordning. Skriva ut typ 200 sidor och sätta in i plastfickor - plastfickor som var slut. Blev lite panik där i jakten efter fler (och rätt sorts) plastfickor. Jag fick omorganisera mina egna plastfickehögar en del för att få ihop.
En påminnelse har skickats till en potentiell kund. Jag är lite trött på folk eller instanser som inte kan svara på mejl.

Jag har varit lite behjäplig när planeringsgruppen för Utlandsresan planerade för fullt. Jag fick glädjande besked i samband med det - jag ska följa med som ledsagare! Jag är jätteglad!

Nu näst ska det bli fika med Föreningen.

Det får avsluta den där lugna dagen!

Det är dans på Kollegans brygga, nästan för bokstavligt.

Det är måndag igen och jag var tillbaka i min sköna skrivbordstol.

Det har varit en lugn dag. Jag har pillat med lite punktutskrifter och bråkat med den snick-snackande punktskrivaren. Efter två månader som arbetsbiträde har jag fortfarande inte vant mig med att den snackar. "Slut. På. Papp. Er."
Jag har hjälpt en Förening med att punkta deras valsedlar inför ett medlemsmöte. Arbetet fortsätter imorgon med ett par dagorningar.

Bossens bror sladdade in på gården med bilen och in, nästan, rusar Bossen. "Kopiera det här, hämta det, leta upp hans adress..." Han hade ringt i förväg och bett om att jag skulle skapa en "Ingen reklam, tack!"-skylt som han också fick med sig. 
Lika snabbt som han kom åkte han igen. Tur att det är Bossen vi snackar om.

Sista dryga timmen hängde jag på Företagskollegan till hennes båt i hamnen. Hon skulle ösa vatten i botten av båten efter regnet som härjade. Jag klev ombord för att titta närmare och lära mig. Allmänbildad till vardags och i arbetet!
Vi var klara på ett kick och skulle kliva av båten. Kollegan först. Och så skulle jag baxa mig av båten. Det gick så där. Jag drar mig närmare brygan i ett av repen (tamparna?) och sträcker ut benet för att kliva av. När tån når bryggan släpper jag repet för att ta tag i bryggan. Smart..? Båten glider iväg och jag tappar balansen. Räck upp handen om du tror att jag druttade i. Jag trodde själv att det var kört där en sekund, tills jag får tag i en lina till masten och blir Tarzan för en millisekund och svingar mig till balans.
Företagskollegan hjälper till med att dra in båten och jag kan knö mig i land.

Det lyckliga, och torra, slutet får avsluta dagen!

Det är dans på Bossens brygga!

Jag vet att det är fredag idag, men inte vilken fredag som helst! Fredagen den trettonde...
Jag har inte märkt av det så mycket. Eller jo! Banken den här förmiddagen - herre min skapare! Två Nordeakontor, TVÅ stycken, hade havererande myntmaskiner. När man för en gångs skull drar sig till banken får man vända i dörren. Två gånger! Tur att man har Företaget och Bossen att åka till då när sådant händer.

SMHIs rapporter stämde till punkt och pricka idag. Regn på förmiddagen, uppehåll med molnlighet på eftermiddagen och strålande sol på kvällen. Perfekt väder för bryggan!

Jag och Bossen möttes upp på Kontoret för att fixa lite pappersarbete. Det är alltid roande att gå igenom hans post och kvitton! Det är min och hans stund. Jag lär mig massor också - som har med kvittohantering att göra alltså. Tro inget annat! ;)
Kvitton från samma datum och uppdrag kan gå på samma redovisningsblankett. Bra kunskaper att ha som framtida bokföringsassistent.

Till slut drog vi till bryggan. Spårvagen till hamnen och en rask promenad. Vi stannade till vid den lokala kiosken för lite glasshopping. Tackar så mycket igen, Bossen! Glassen satt som en energikick inför det stundande uppdraget på bryggan.
Under ett par timmar hann vi med mycket. Skrubba mast. (Förlåt mig Bossen om jag säger fel termer - kortminnet hindrar mig..) Polisha upp masten. Fästa masten. Kolla masten. Jag har passat på att lära mig lite saker under tiden.
Jag kommer bli ett mångsidigt arbetsbiträde! Precis mitt mål också.

Litet. Nej, vänta nu... STORT ska det vara. STORT shout out till min underbara tvillingsyster: Du är söt, smart och den bästa som finns!

DET får avsluta den här dagen och veckan. Trevlig helg!

Nederlag och kanske nya uppdrag

Ingen brygga idag heller. Regn och rusk var för påtagligt och arbetspasset blev för upphackat då Projektledaren för Projektet kom och hämtade de punktade flyers och program hon beställde igår. Vi pratade en liten stund där över utskrifterna om hur Projektet gärna sammarbetar i både föreläsningar och kurser. Min hjärna började arbeta och jag ska lägga upp en plan som jag ska ta med kollegorna i nästa vecka.
Vi gör ett nytt bryggförsök imorgon. SMHI har goda rapporter över Göteborg.

Företagskollegan har varit uppe i Stockholm på Föreningens rikskansli för ett par ärenden. Tur att Spotify och msn håller mig sällskap. Bra musik och trevligt sällskap av syrran.

Fick ett negativt besked från en gymnasieskola vi på Företaget skulle besöka för ett par föredrag. Skolan hade dock inte råd, vilket jag tycker är jättetråkigt. Att det är slutet på terminen är inte den enda orsaken och heller inte den största, är jag övertygad om.
Vi var välkomna att höra av oss igen till hösten. Jag hoppas på det bästa. För att skryta, våra utbildningar och föredrag är både intressanta och viktiga!

Bossen ringde mig och bad om lite blankettletande på Västerbotten och Norrbottens läns hemsidor. Vilken djungel! Varför ska myndighetssidor vara så komplicerade? Det är lite emot deras uppdrag tycker jag. Service och tillgängligt. Nej, det blir påbackning!

Jag lyssnade av Föreningskollegans telefon och upptäckte genast lite arbete. Ringde upp människan i fråga och drog i lite trådar och skickade lite mejl.

För att lätta på trycket hos Redovisningsfirman tillbringade jag sista timmen med att åka til med alla fakturor, räkningar och kvitton. Fick till ett samtal med Ägaren som gör mig varm. Men det tar jag inte här! Endast till för mina kollegors öron.

Den känslan får avsluta dagen och än så länge veckan. Det kan hända att det blir ett inlägg morgon också.

Gott och blandat-dagen

Det är redan onsdag. Vart flög veckan i väg någon stans? Tiden går för fort och jag hänger inte med över huvudtaget. Mina sex månder som provis kanske flyger iväg som den här veckan..?

Alltså, Kollektivtrafikbolaget! Säsongen för tågföreningar är över! Varför, i maj, blir tåg efter tåg inställda och försenade? Jag förstår det bara inte - och jag har ändå jobbat på kundtjänst där. I och för sig under vintersäsongen, men ändå. En timma framåt fick jag flytta arbetspasset - inte mig emot men jag vill ändå kunna komma till Kontoret när jag har bestämt.

Tanken var att jag och Bossen skulle ha jobbat med hans båt idag. Det såg jag fram emot. Sitta på bryggan med solen i ansiktet, kluckandet från vattnet och vinden som blåser. Då mår jag bra! Tyvärr fick Bossen andra planer, så vi får skjuta fram det tills imorgon. Hoppas planen går i lås.

När jag öppnade mejlen fick jag arbete med en gång. Ett Projekt behövde hjälp med punktutskrifter. Flyers och program skulle skriva ut under dagen, det var lite press på då Projektet ska ha en kulturdag på lördag. "Inga problem, det fixar jag!"
En knapp timma senare var utskrifterna klara. Nu inväntar jag att de ska hämta upp papprerna. Det blir under morgondagen.

Fick ett samtal mitt på arbetsdagen. "Hej det är Bengt. Jag jag få prata med Oja?". "Ja visst!" Jag reser mig från min plats och går bort till Företagskollegans rum och räcker över luren.
Lite skumt, tycker jag. Det lät som en SRF:are (gammal gubbe - haha!), men varför kalla Företagskollegan för Oja? Han måste känna henne, så det är inte så konstigt ändå.
På väg tillbaka till mitt skrivbord hör jag hur Företagskollegan brister ut i skratt. Kort efter att jag har satt mig ner kommer hon ut och räcker över luren till mig. "Det är till dig."
Vem skrattar så han håller på att dö i luren? Om inte Ordförande han själv. Lustigkurre det där. Han hann inte säga att det var han när jag gick efter Företagskollegan. Den bjuder jag på...

Jag och Företagskollegan samlades för att dricka lite te. Te-samtalen är bäst på dagen, tycker jag. Idag pratade vi om Björklunds idé om att skolk ska föras in på betyget, dock inte slutbetyget. Vi var arga tillsammans över det.
Vi gled in på ämnet högtryck och lågtryck och vi var inte riktigt säkra på vad som var vad. Jag kollade upp det efter te-rasten och vi blev mycket klokare efter det.

Föreningen ska skriva under sitt konstitueringsprotokoll för att få saker i rullning. Jag har fixat logistiken med brevväxlingen. Hoppas det fungerar. Jag har nog varit lite övertydlig i mitt brev, men lika bra det än tvärt om.

Sista timman ringde Bossen upp mig och störde. Han ville ha hjälp med sökningar i medlemsregistret inför Seglarlägret i sommar.

Hoppas på lite brygga och båt imorgon.
Det får avsluta den här dagen! 

Din plats i kön ääääär... 28!

Började dagen som jag avslutade gårdagen - ute på fältet. Hämtade upp Föreningens årsredovisning hos Revisor två. Dock en timma senare än planerat på grund av Kollektivtrafiksbolaget. Gaah! Inställda tåg och försenade tåg. Men fram kom jag.

På spårvagnen mötte jag Ordföranden för Föreningen. Vi bestämde i söndags att han skulle komma till Kansliet för att få lite hjälp med kvittohanteringen. Alltid trevligt att ha honom runt sig.

Har ringt till Tågbolaget idag också. Hamnade som nummer 28 i kön. Kul! När jag kommer fram säger en käck "Jenni" att jag har ringt fel nummer. Men hon är snäll nog och kopplar mig till rätt Kundtjänst. Där är jag bara nummer två i kön.
För nästan en månad sedan skickade jag in lite restidsgarantier för Bossen och Företagskollegan. En kom tillbaka med fel beställningsnummer och vi ombads att komplettera med rätt nummer. Men tantan i luren kunde inte jobba med mig i luren - så jag fick vänligen skicka in allt. Jahopp, inte så mycket att göra åt.

Mellan varven har jag layoutat en ansökan åt Föreningskollegan och korrekturläst en projektplan för Företagskollegan. Alltid är det något!

Nu ska jag skynda till Föreningsfikan!

Det får avsluta dagen.


Det är ingen vanlig dag, för det AB-s arbetsdag!

Blogginlägget kommer sent denna måndag - vecka två av Arbetsbiträdets blogg. Fick ett uppdrag i sista stund av Bossen. Föreningens årsredovisning behöver skrivas under av både styrelse och diverse revisorer. Arbetet med att samla in styrelsens underskrifter är klart och papprena ska vidare. För att snabba på processen åkte jag direkt till revisor ett. Imorgon ska jag hämta upp papprena igen efter att revisor två har skrivit under.

En parantes bör tilläggas att i all hast råkade jag glömma nycklarna till hemmet på skrivbordet. Snuriga mig.. Tur att Mor har ett par extra

Annars har det varit en lugn dag. Företagskollegan var på plats när jag kom - det var trevligt att träffa henne igen efter en veckas resan för hennes del. Mitt på eftermiddagen fick vi till en tepaus med chaite (inte julte som Bossen och Föreningskollegan påstår!).

Jag har jobbat vidare på listan för gymnasieskolor Företaget ska kontakta. Det har varit en väldigt lugn dag idag.

Det får avsluta dagen och kvällen!

Klicka inte på logga ut nu, klicka inte på logga ut nu!

Fick påbackning av Mor igår. Hon hötte med ett finger över min stavning av "blivigt". Jag har alltid svårt för det ordet. Men det hon tyckte var mest förargligt var att jag hade kollat stavningen åt Bossen i hans blogginlägg. Haha - så komiskt det kan bli. Nu vet jag att det stavas "blivit". Jag är inte sämre än att jag erkänner det. Blivit!

13:01 sattes arbetsdagen igång. Fick ett samtal från Planeringsgruppen inför en aktion mot Kollektivtrafikbolaget, de behövde hjälp med lite grejer. Leta fram busskort, rota reda på Föreningströjor till deltagarna och svara på frågor så som "har tillståndet från Polisen kommit?".

Bossen ringde mig. Inte hemifrån denna gången - han ringde från Stockholm. Han flyger och far den mannen. Han hade ett uppdrag till mig. Jag skulle skriva ner ett fakturaunderlag/en rekvisition åt en Medlem i Föreningen. Efter att layouten var klar skulle jag maila vidare till Medlemen.

I ett återvändande mejl från Ordföranden fick mer saker att göra. En inbjudan skulle upp på hemsidan och skickas till Medlemmarna via ett mejlutskick. Det var ett tag sedan jag gjorde ett sådant utskick, satt som ett dumt får där ett tag innan jag hittade funktionen. Jag ropade högt "YES!" när jag lyckades. Tur att jag är ensam här.

Arbetsbiträdet har ännu inte lyckats flytta över Föreningens Kanslimejl på sin egen användare på datorn. Den ligger kvar på det före detta arbetsbiträdets användare. Så jag får växla mellan användarna varje gång. Inte mig emot egentligen - så länge det fungerar. Men det ska ses över på allvar. Snart. Sen. Inom kort iallafall!
Så jag skulle växla användare för att titta på Kanslimejlen. Jag säger högt för mig själv "Klicka inte på logga ut nu, klicka inte på logga ut nu!". Vad gör jag? Fort som satan klickar jag på Logga ut. Än en gång, tur att jag är ensam. Det dumma fåret fick utbrott på sig själv.
Det är bara att börja om på min användare när jag är klar med Kanslimejlen. Suck.

Fick ett glatt mejl som lättade upp utbrottet. Det var från en Medlem som planerar en styrelseträff för Föreningens riksstyrelsen. En förfrågan om ledsagning. Om jag blev glad! Jag älskar att ledsaga.

De sista timmarna har jag letat upp ytterligare potentiella kunder för Företaget. Det är en av många uppgifter som ligger i bakgruden och tas upp med jämna mellanrum. Jag har alltid något att göra med andra ord.

Torsdag eftermiddag. Sista arbetsdagen för Arbetsbiträdet den här veckan. Bloggen tar helg. Nästa vecka blir inte så ensam. Då är Företagskollegan här mer och jag ska tvinga hit Bossen lite oftare.

Det får avsluta dagen och veckan.

"Den ni söker verkar inte svara."

Ännu en ensamlig dag idag. Denna veckan verkar gå i det tecknet. Nästa vecka är den ena kollegan förhoppningsvis här mer. Sikta framåt!

Mitt dåliga närminne gör sig påmind. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde först idag... Ska det vara så konstigt? Ja, tydligen.
Men jag har blivigt bättre sedan mina två månader här på Företaget och Föreningen. Det är en egenskap man nästan måste ha bland mina kollegor. De kan, är väl tvugna ibland på grund av sina funktionsnedsättningar, bolla hundra saker samtidigt och komma ihåg apmycket. Jag tyckte uppriktigt synd om dem när jag började som arbetsbiträde. "Vänta, vänta! Jag måste skriva upp det du sa innan vi går vidare." "Pust. Okej, en gång till. Vilket kvitto skulle vart?" Men som sagt, jag har blivigt hemskt mycket bättre och jag är fortfarande på uppåtgång.

Jag har hunnit med massvis av småsaker idag. Produktivt må jag säga. Fick ett mail från Bossen där han bad mig kolla hans blogginlägg på stavningen. Hans Word är tydligen inställd på språket tyska. Haha!
Ett par timmar senare ringde han upp mig och ville att vi skulle publicera inläggen tillsammans. "Vi håller varandra i händerna genom det här." Tre-parts-samarbete blev det då hans talsyntes skulle hinna med också.
När vi kom till verktygsfältet blev det mycket tabbande för hans del. "Ja, då får du tabba livet ur dig tills du kommer till textrutan." Men vi lyckades - som alltid. Bossen och jag är ett dream team.

Kvittoredovisning, faxning till Redovisningsfirman, ringt upp missade samtal för Föreningen - som redan hade fixats av min Föreningskollega, kollat mejlen för både mig och Föreningens kanslimejl, öppnat och sorterat posten. Sånt som görs varje dag. Om jag ska fortsätta med daglig uppdatering av bloggen borde jag snart inte behöva skriva vissa saker...

Med jämna mellanrum kommer ett nyhetsbrev från vår Arbetsgivarförening med nyttigheter och annat sköj. Dessa brukar jag sammanfatta och sammanställa till Bossen och Företagskollegan. Idag har jag nog upptäckt en Tryckfelsnisse bland artiklarna. Kunde verkligen inte få mitt huvud kring det. För att få saker rätt ringde jag till Arbetsgivarföreningen, först till fel person men han var snäll nog att ge mig direktnumret till den ansvarige för innehållet i artikeln. Så jag ringer den här människan, signal efter signal. Tillslut kommer jag fram till en automatisk potatisskalare (min pappa brukade svara så i telefonen.. Haha) som sa "Den du söker verkar inte svara. Var god försök igen om en stund." No shit, Sherlock! Vissa telefonsvarare är korkade.. Jag lade ihop ett och två och fick fram en meljadress och skickade ett mejl till människan istället. Väntar på svar där fortfarande - jag är inte helt sysslolös imorgon med andra ord.

Föreningen har ett "kärt" förhållande med Kollektivtrafikbolaget. Fick i uppdrag av Föreningskollegan att höra efter när de har bolagsstämma. Då började nästa jakt på rätt människa. Kundtjänst visste inte, växeln visste inte. Sekreteraren svarade inte i telefon. Tillslut, där med, fick jag tag i en mailadress till någon som "borde veta". Det positiva i det var att jag fick svar en halv timma senare. Applåder Kollektivtrafikbolaget!

Det får avsluta dagen.

Kontoret flyttar ut på bryggan?

Jag är ensam på kontoret idag. Min ena kollega är på en skola och håller föredrag, och min andra kollega har tjänstledigt för att avsluta sin praktik. Tiden flyter ändå, jag har mina uppgifter som jag kan underhålla mig med.

Fick reda på igår av Bossen att han kunde tänka sig lite arbete på bryggan idag - om det var väder för det. Jag är imponerad att han har en egen båt och seglar runt med den. Tur att vi är olika och har våra egna fritidssysselsättningar. Segling är inte mitt förstahandsval precis. Men jag är nyfiken och villig att hela tiden lära mig mer och nytt. Bring it on.
Jag ringde upp Bossen innan jag åkte hela vägen till kontoret för att kolla läget om vi skulle till bryggan idag. "Det har snöat så det gör vi inte. Det är säkert blött och kallt i hamnen. Åk du till kontoret." Snöat? Jag som trodde det var vår. Jahopp. Vardagen återgår.

Som jag har schletet i mitt hår idag. Skulle kolla upp en Frånvarohanteringsfunktion i Outlook Express-tjänsten för epost. Jag letade och lekte runt i säkert två timmar. Kunde inte hitta det. Tillslut hittade jag hur man vidarebefordrar trafiken iallafall. Alltid något. Men jag är besviken på mig själv... Det kommer mala bak i huvudet en lång tid.

Jag har bokat vandrarhem för Föreningens sommaraktivitet senare i juni. Trodde jag kunde ringa till Vandrarhemmet för bokning, men ikke. De hade öppet mellan 9 och 12. Vilket gästgiveri har sånna usla front desk-öppettider? Jag fyllde i ett formulär istället så får DE återkoppla till mig.

Under tiden har jag gjort mindre göromål. Sorterat post och kollat mailkorrespondensen på Föreningens kansli-mail bland annat. Researchat fram lite potentiella kunder för oss.

Har fått reda antalet semesterdagar jag får i år och för första gången, hela tolv dagar. Semester... Främmande och exotiskt. Tänk om jag blir rastlös och inte kan njuta av ledigheten? Det är en stund kvar, så jag får sluta tänka så. Tar tag i det sen.

Om en stund blir det fika med Föreningens medlemmar. Det är en veckoaktivitet jag ser fram emot varje vecka. Trots att jag inte är medlem blir jag varmt välkomnad i gänget och känner mig genuint delaktig. Ett av många fina ljus i vardagen.

Det får avsluta dagen.

Utan glasögon händer ingenting ovanligt

Första inlägget dårå. Nu finns ingen återvändo.

Den här bloggen skapades för ett par veckor sedan först som research åt min boss-ili-boss som vill skapa en blogg själv. Dock slant den ur tankarna och har blivit liggandes. Fick en frågan från Bossen varför jag inte skrivit något och bestämde mig för att ta upp skrivandet. Varför inte, liksom? Kan vara bra att skriva av sig. Kommer bli mest positiva tankar också, med tanke på att vi går mot sommar och varme. Bra strategi!

Jag börjde morgonen med att glömma glasögonen hemma. Kom på det halvvägs ner till tåget och vände hem igen. Tror du att jag fick med mig glasögonen när jag gick igen? Icke! Jag kom på något annat, väldigt oviktigt, som störde tankarna och gick återigen utan glasögon. Tur är att jag kan klara mig utan glasögonen, konsekvensen är att jag får huvudvärk. Det kan jag stå ut med.

Jag har hunnit med ganska många saker idag. Saker som jag också har behövt jonglera. Det är bra för att det är en egenskap jag behöver jobba på när jag jobbar på den här arbetsplatsen.
Har gjort en tjänst åt en annan förening. Förra veckan gick deras punktskrivare sönder precis innan ett utsick till deras medlemmar. De ringde till "mig" och bad mig dels layouta utskriften, skriva ut och sedan göra utskicket. Så idag har punktskrivaren tjötat i bakgrunden och tuggat papper. Den sista två timmarna har jag sorterat, häftat och lagt ner i kuvert. Dessa ska jag lägga på brevlådan innan 18 idag.
Jag har bekräftat en bokning på två föreläsningar hos min gamla lärare på gymnasiet. Kontakter är viktiga!
Bossen kom med en drös kvitton jag fick översätta och tjepa upp på papper som ska vidare till Redovisningsfirman. "Döm mig inte nu" sa han när jag läste upp innehållet på det ena kvittot efter det ena. Tyvärr är det konfidentiella uppgifter. Typ. Det är dagens eller veckans höjdpunkt när han öppnar plånboken! För att ge mig kvitton alltså.. Vi skrattar båda två åt vissa kvitton.

Det får avsluta dagen.  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0