Panodil och dumdristighet

Vaknade med feber, huvudvärk och halsont imorse. Jag käkade frukost och tryckte i mig panodil. Ett par timmar senare kände jag mig huffsad och resonerade "kan jag stå på benen så kan jag jobba".

Två veckor har gått sedan jag sist besökte Redovisningsfirman med underlag. Packade ner allt i plastmappar och tog med det hem igår för att åka direkt dit idag. Spara tid! Besöket som vanligtvis brukar ta inte mer än tjugo minuter drog ut i en timma idag. En av medarbetarena lade sig i och rörde ihop allt. Dessutom, trots att jag sa till henne och hennes kollega att jag var vrålförkyld så håll avstånd var hon uppe i anskitet på mig. Hon får ju skylla sig själv. Men man känner sig inte särskilt fräsch och när man uttryckligen ber folk att hålla sig på avstånd... Vissa människor slutar aldrig att förvåna mig.

Vägen tillbaka till Företaget var hemsk. Jag var kaxig imorse, men då när det var en timma kvar till nästa pandodil var jag inte tyken. Klarade knappt att föra den ena foten framför den andra. Det var så jobbigt!
Men jag tog mig till Kontoret. Väl där drack jag massvis av vatten och gick in i ett zombietillstånd en stund. Lyckades leta rätt på en utombordare åt Bossen i detta tillstånd.

När panodilen kickade igång jobbade jag med mina kära eposter som studsar.
Det har varit en långsam dag. Bossen kom inte in för att hjälpa mig med punktskriftskaoset då han också är sjuk.

Vad bringar morgondagen imorgon? Först jobba på mitt andra Arbetsbiträdejobb och sedan till Företaget.
Ikväll trycker jag i mig mer panodil, vilar och dricker te. Imorgon ska jag till jobbet!
Drivkraften, alternativt (återigen) dumdristigheten, får avsluta dagen.

128. 155. 155? Åhh neeej!

Började inte förens kl 14 idag. Jag är nämligen ett populärt Arbetsbiträde, Bossen får mig inte för sig själv. Runt 10-15 timmar i månaden ledsagar och hjälper jag en tjej på en annan arbetsplats. Har gjort det i snart två månader och trivs med det. Det är annorlunda från Företaget - på den arbetsplatsen gör de studiebesök som jag "får" hänga med på. Så det handlar mest om ledsagning. Vid ett tillfälle fick jag redigera hennes CV så att det kunde läggas in en mall.

Vid passets start läste jag lite innehåll i ett par pärmar och konstaterade att de kunde hamna i Arkiveringshögen. Jag har tidigare gjort plats inne i Kopieringsrummet på ett par hyllor från rent och skärt skräp, så där hamnade resten av pärmarna som inte Föreningskollegan tog in till sitt kontor. Efter den lilla kraftstöten finns det nu en hylla för Medlemmarna där papper, pennor och lite annat smått och oväsentligt ligger. Snyggade till resten av hyllplanen också.

Gjorde klart arbetet med sammanställningen av handlingarna inför Föreningens Kongress. Förde över Worddokumentet i Winbraille, översatte och redigerade TVÅHUNDRAFEMTIO sidor. Jag trodde jag skulle storkna, så mycket var det. Råkade dessutom komma åt ett kortkomande där jag raderade hela texten - ungefär halvvägs. Lyckat! Var bara till att börja om.
Själva utskriften gick galant för att vara så kopiösa mängder. Ibland krånglar maskinen genom att ta tag i två papper och tugga de. Punktskriften blir dåliga av det... (säger ju sig självt, varför skrivet jag ut det?!) 
Jag började sortera och räkna papprena. Har för mig att jag blev avbruten mitt i - om det ringde eller om jag själv kom på något vet jag inte. Men när jag återgår till sorterandet... "128. *lägger ner i högen* 155. *lägger ner i högen* Vänta! 155? *bläddrar frenetiskt* Åhh, neeeej!" Resten av papprena är i oordning och ligger huller om buller. Vilken ände ska jag börjar man i? I min förtvivilan lyckas jag röra till det ännu mer. Jag inser att jag är förlorad och får ta hjälp av min punktläsande Boss i veckan. Eller göra det imorgon. Ja, det får bli ett nytt försök imorgon när jag ser mer nyktert på det.

Mellan varven av att fylla på papper i Bralle rensade jag i tidningsstället. Hittade magasin från februari 2009. Helt otroligt. Det magasinet måste ha trillat mellan när någon annan har sorterat. Hur som helst, nu är det uppdaterat och snyggt.
Mitt i städmanin hittade jag en "gammal" punktdisplay man kopplar in i datorn i högen på min fönsterbräda. Häftigt! Den ska Tekniksupportföretaget få koppla in igen och installera nödvändiga program. Mest för medlemmarna, men lite för mig så att jag kan leka runt på punktskriften. Yay!

Punktskriftsdisplayfyndet får avsluta dagen!
Imorgon blir det ett besök på Redovisningsfirman för att lämna underlag!

Äntligen! Eller hur?

Jag skäms lite. De senaste veckorna har jag varit usel på att blogga. Fast jag får skylla på mitt jobb... Eller ja, skylla och skylla. Jag känner att jag har behövt proritera viktigare (det skär i blogghjärtat när jag skriver så) uppgifter och jag har inte haft varken lust eller tid att fixa ett inlägg senare på kvällen på min fritid. Men nu, de sista veckorna innan min FÖRSTA SEMSTERVECKA tänkte jag ta ett tag. Rycka upp mig lite.

Den här veckan och nästa vecka, alltså 28 och 29 för er liksom jag lever i veckor, har min Företagskollega semster. Förra veckan fick vi planera, just det Bossen - planera!, hur jag skulle jobba under tiden hon var borta. Det är lite hon som ger mig mest uppgifter. Så klart, jag har mina vanligt som är fortlöpande. Men allt det där extra. Brevutskick, studsande eposter, leta fram adresser till potentiella kunder och så vidare.
Vi fick planerat ihop en hel del uppgifter som kunde spridas ut. Bland annat ska jag skapa foldrar för företagets tjänster som man senare kan skicka ut till kunder som inte har epost eller på annat vis behöver i pappersform. Jag ska även delta i lite raffsande i Föreningens arkivering, se över förrådet inomhus och förhoppningsvis få lite ordning där och bära ut saker till det utomhus. Bland annat. Orkar inte skriva ner allt nu. Det kommer att bloggas om så småningom.

Idag har dagen bestått av problemlösning med stort p. Fick  i förra veckan en beställning förra veckan av ScoutAdam (ni vet inte vem det är ändå, så jag kan "skriva ut" namnet) som behövde 150 sidor punktutskrivt på plastbehandlat papper. Okej... First things first. Var får jag tag i plastbehandlat punktpapper? Bossen instuerade mig att ringa till Syskonförenignen till Föreningen. De hade och jag var välkommen att hämta. Stämde träff med en personal i fredags för att deras kansli stängde för semester den här veckan. Personalen ringde på förmiddagen på fredagen och bad mig komma efter två för att det passade bättre för denne. sagt och gjort, jag plinger på kvart över två. (Japp det var ett rimm och det var meningen!) Ingen svarar, ingen kommer och öppnar dörren. Jag ringer till Personalens telefon men möts av en teknisk röst som säger att personen i fråga har gått på semster. Inte okej! Avtalad tid, som ändras samma förmiddag, struntar man bara inte i. Jag ringde Bossen och vi kom fram till att det fick lösas på måndag.
Idag instuerade Bossen mig att ringa till Datorhjälpmedelsföretaget och höra efter om de möjligtvis hade några plastbehandlade papper. Jakten börjar då efter rätt person, som vid vart enda försök jag gjorde var antingen på toa eller upptagen. Gaah! Frusterad. Till slut fick jag tag på honom. Tyvärr hade de inget sånt papper. Men han tipsade mig om Hjälpmedelsföretaget, som är återförsäljare till Systerföreningen.
Jakten på rätt person började även där på rätt person. När jag slussats runt och till slut rätt fick jag prata med en trevlig prick på Säljavdelning. "Jo, visst har vi det! Vänta, så ska jag leta fram det åt dig." Äntligen kom jag rätt. Papprena skickas till Företaget i veckan!

Idag sparkade vi igång våra Fruktfikor på Kontoret/Kansliet. Jag smaskade för fullt på ett gott päron till kaffet. Mycket godare än Danskexen :) Eller ja, Danskex är goda de med - men frukt är bäst!

Frukten får avsluta dagen!
Dag ett av åtta är avverkad innan semstern.

RSS 2.0